Praat mee over ons nieuwe participatiebeleid

Bericht van Gemeente Noordenveld

Beste leden van Ondernemersnetwerk Peize,

Op dit moment is de gemeente Noordenveld bezig met het ontwikkelen van een nieuw participatiebeleid. De gemeente neemt besluiten die ons allemaal beïnvloeden en daarom vinden wij het belangrijk om belanghebbenden daarbij te betrekken. Dat zijn inwoners, maar ook ondernemers zoals jullie. In het nieuwe beleid nemen we daarom graag jullie inzichten en ideeën mee.

Een werkgroep van de gemeenteraad heeft een eerste voorzet geschreven. Dit concept is eerder dit jaar door de gemeenteraad ‘vrijgegeven voor participatie’. De visie, ideeën en feedback van de samenleving zijn immers cruciaal voor een beleid dat gaat over meedenken en samenwerken.

Lees het concept hier

Participatie-avonden

Eén onderdeel van het participatietraject zijn de participatieavonden. In september worden er vier georganiseerd in verschillende dorpen (zie onderstaande data). Wij willen jullie van harte uitnodigen om op een van deze avonden aan te sluiten. Op de avonden is een onafhankelijke procesbegeleider aanwezig, d.w.z. niet wonend in of werkzaam bij de gemeente Noordenveld.

Op deze avonden zullen we het concept toelichten en daar met elkaar het gesprek over aan gaan. Daarnaast zal er ruim de tijd zijn om nieuwe ideeën en visies te delen en te bespreken.

Data bijeenkomsten:

  • 4 september 19.30 uur – Wapen van Drenthe, Roden
  • 5 september 19.30 uur – Bij Boon, Peize
  • 11 september 19.30 uur – Hotel Karsten, Norg
  • 19 september 19.30 uur – Digitaal (Microsoft Teams)

Aanmelden voor een avond kan via www.noordenveld.nl/participatie.

Verspreiden uitnodiging

Zou ik aan jullie mogen vragen of jullie de uitnodiging ook met jullie netwerk willen delen?

De uitnodigingen heb ik als bijlage toegevoegd.

Wij hopen jullie in september te zien!

Ondernemers Netwerk Peize